Inregistrare marca

Pentru a va proteja marca fata de competitori, aceasta trebuie sa fie inregistrata. La inregistrarea marcilor se merge pe principiul primul venit, primul servit deci daca altcineva face inregistrarea ori o cumparati de la persoana in cauza, ori veti inregistra alt nume cu consecintele care decurg din aceasta. Inregistrarea unei marci poate fi:

nationala – in Romania sau in alte state.
Pentru detalii si inregistrare intrati [intlink id=”32″ type=”page”]aici[/intlink].

comunitara – in spatiul UE.
Pentru detalii si inregistrare intrati [intlink id=”36″ type=”page”]aici[/intlink].

internationala – si in alte state decat cele din UE.
Pentru detalii si inregistrare intrati [intlink id=”53″ type=”page”]aici[/intlink].

Noi va vom asista in acest proces de inregistrare, explicandu-va fiecare pas si punandu-va la dispozitie documentatia necesara. Chiar daca marca dvs. a fost inregistrata in Romania, va sugeram sa o inregistrati in comunitatea europeana pentru a nu avea surprize.

Verificare marca

Ca sa puteti inregistra o marca va putem asista pentru o verificare daca marca pe care doriti sa o inregistrati a fost deja inregistrata de altcineva. Sunt posibile mai multe situatii, spre exemplu marca dvs. sa fie inregistrata de altcineva din UE dar pe alte clase de produse si servicii ceea ce inseamna ca puteti inregistra marca pe clasele libere de produse si servicii. Verificarea se face in functie de zona in care doriti protectia prin inregistrare:

nationala – in Romania sau in alte state.
Pentru detalii si verificare intrati [intlink id=”56″ type=”page”]aici[/intlink].

comunitara – in spatiul UE.
Pentru detalii si verificare intrati [intlink id=”62″ type=”page”]aici[/intlink].

internationala – si in alte state decat cele din UE.
Pentru detalii si verificare intrati [intlink id=”67″ type=”page”]aici[/intlink].

Supervizare piata

modificarea legii marcilor si integrarea in ue pun in pericol unele marci autohtone

Procedura de inregistrage a marcilor in Romania, conform noului proiect de lege a marcilor nu va mai cuprinde verificarea din oficiu daca exista sau nu marci anterioare inregistrate. Adica, dupa ce veti inregistra marca si daca nu va opuneti in termen de 2 luni la marcile ulterioare, va fi foarte dificil ulteior sa anulati marcile similare si chiar identice.

Serviciul de baza de supervizare a pietei se bazeaza pe un abonament anual pentru notificarea cu privire la necesitatea opunerii la marcile noi.Detalii aici.

Deasemenea, in baza unui alt abonament anual oferim serviciul de supervizare generala a pietei, in mediul in care clientul isi desfasoara activitatea. Detalii aici.

Reinnoire marca

Odata inregistrata marca, aceasta beneficiaza de o protectie o anumita durata de timp. Aceasta durata in Romania si UE este de 10 ani de la momentul depunerii cererii de inregistrare. Daca marca nu este reinnoita cu achitarea taxelor aferente, aceasta isi pierde protectia. Noi va vom asista in aceasta procedura, cu privire la toate marcile inregistrate pe care le aveti in portofoliu, pentru marcile:

nationale –in Romania si strainatate. Pentru detalii si inregistrare intrati aici.
comunitare. Pentru detalii si inregistrare intrati aici.
internationale. Pentru detalii si inregistrare intrati aici.

Creare marca

Pentru cei care doresc inregistrarea unei marci dar nu stiu cum sa o creeze, oferim acest serviciu in colaborare cu diversi graficieni sau agentii de publicitate, in functie de posibilitatile si necesitatile clientului. Marca pe care o vom pune la dispozitie va fi deja verificata national si, la solicitarea clientului si in alte zone de interes – in UE, international sau alte state.
Marca creata poate fi, dupa cum doriti:

verbala – adica sa contina doar cuvinte. Pentru detalii si creare intratiaici.

grafica – adica sa contina numai desen, fara cuvinte. Pentru detalii si creare intrati aici.

combinata – adica sa contina si cuvinte si grafica. Pentru detalii si creare intrati aici.

Pentru orice alte detalii sau pentru a comanda o creare, verificare, inregistrare, reinnoire sau supervizare de marca, va rugam sa accesati pagina de contact.